Recept Oma’s Snert
- Ambachtelijk bereid
- Beschikbaarheid & opties: Op voorraad
Oma’s Snert-recept
Een stevige erwtensoep is erg handig om te serveren wanneer
er makkelijk gegeten moet worden en er meerdere mensen aanschuiven. Erwtensoep
wordt er alleen maar lekkerder op wanneer hij een dag van te voren wordt
gemaakt. Ideaal dus als morgen iedereen wat stevigs in de maag wil hebben en
snel door wil naar de pakjes....... Er is niks lekkerder als eigen gemaakte
erwtensoep. Bereidingswijze Breng de spliterwten met 2 liter water, het
rookspek, de hamschijf, laurierblaadjes en peperkorrels en zout aan de kook.
Draai het vuur laag, schep het schuim van het oppervlak en leg een deksel
schuin op de pan. Kook ca. 40 minuten. Maak intussen de preien schoon en snijd
ze in ringen. Schil de wortels, aardappels en selderijknol en snijd in blokjes.
Schep het vlees uit de soep en snijd in blokjes. Voeg dit met de prei, wortel,
aardappels en knolselderij bij de spliterwten en kook ca. 45 minuten. Voeg de
laatste 15 minuten de rookworst toe. Hak de selderij. Neem de worst uit de pan
en snijd in stukken. Voeg de plakjes worst met de selderij toe en warm nog ca.
5 minuten door.
Er is niks lekkerder als eigen gemaakte erwtensoep, met dit
recept en de verse groentes van Vershal de
Frambozenboerderij moet het helemaal lukken!!
Succes en lekker eten
Benodigdheden:
Ingrediënten voor 6 personen
400gr. spliterwten, stukje rookspek (ca. 150gr.) 2 liter
water, 250 gram hamschijf, 500 gram Krabbetjes, 250 Gerookt mager spek, zout, 2 laurierblaadjes, enkele peperkorrels,
zout, 4 preien, 2 aardappels, 2 winterwortels, 1 kleine selderijknol, 2
rookworsten, bos selderij.